skip to Main Content

„Rememorând trecutul, am ales (sau am fost ajutat să aleg) Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu din dorinţa de a mă forma într-un domeniu legat de chimie “netoxică, comestibilă”.

            Fiind născut în Ardeal, am ales facultatea din Sibiu, având percepţii  că şi valorea umană şi cea profesională a profesorilor ar putea fi cel puţin la nivelul renumelui tradiţiei oraşului. Şi întradevăr, în cei cinci ani de studiu, plus încă doi de master, lucrurile care m-au ajutat să mă formez au fost în primul rând echipa de profesori care alături de colegi au determinat ca această fază din viaţa mea să fie una pozitivă, de referinţă.

            Din primii ani de facultate am fost atras de înţelegerea fenomenelor complexe de transformare, fiind interesat de biochimie, ulterior de tehnologiile fermentative, domeniu în care am aprofundat studiile. Imediat după terminarea facultăţii, recomandările profesorilor

m-au ajutat să încep cariera de inginer în cel mai performant grup din industria berii, Heineken, unde cariera m-a condus până pe poziţii de management producţie, iar în prezent activând  ca director berărie în cea mai modernă fabrică de bere din România, Romaqua Group, de la Sebeş. Reîntors aproape de Sibiu am avut bucuria să reîntâlnesc din foştii  mei profesori şi de asemenea să discut cu tineri studenţi cărora le-am transmis şi un mesaj: dacă vor să reuşească professional, facultatea şi în primul rând profesorii sunt catalizatorii ambiţiei lor de reuşită, având în vedere şi accesul mult mai facil, acum, la oportunităţile de dezvoltare.

            Finalizând aceste rânduri, pot să spun că sunt mândru că am terminat facultatea de “chimie alimentară” de la Sibiu şi că în mare parte succesul profesional, de aproape 15 ani în industria berii, se datorează anilor petrecuţi în băncile sălilor de curs, în laboratoare şi orelor de examen alături de cadrele univeristare ale acestei facultăţi.”

Back To Top