skip to Main Content

Andreea GYONGY – doctorand Universtitatea din Karlsruhe, Germania
”Sunt și eu unul dintre studenții care au avut oportunitatea de a obține o bursa prin intermediul programului Erasmus. După un scurt interviu, urmat de o mică pregătire a documentelor, m-am trezit și eu în renumitul oraș universitar Karlsruhe din Germania.
A fost o experienta minunată pentru care și în ziua de astăzi sunt foarte recunoscătoare.
Chiar din prima zi în care am ajuns în Karlsruhe am fost întâmpinată de studenți voluntari ai programului Erasmus, dar și de alți studenți din întreaga lume care, ca și mine, erau noi în acel oraș, bucuroși, entuziasmați și cu multa energie pentru a întâmpina provocările și experiențele care aveau să urmeze.
În nici un moment nu m-am simțit singură…. Studenții Erasmus au avut grijă ca noi să cunoaștem chiar din prima zi orașul în care vom locui, dar am avut ocazia să mergem și în excursii în diferite orașe din Germania.
La Institutul de Tehnici de Procesare a Alimentelor (Lebensmittelverfahrenstechnik – KIT) am participat la diferite cursuri (Procesarea alimentelor, Asigurarea calității) și am scris și lucrarea de diplomă (Studienarbeit) efectuând experimentele necesare în același institut. Toate aceste activități mi-au asigurat creditele necesare ca materiile/studiile să îmi fie recunoscute în țară. Profesorii și studenții de aici m-au întâmpinat cu un surâs, iar prin munca și efort am dobândit respectul și recunoștința lor.
În aceasta perioada de timp am avut nevoie de suport din partea Facultății ȘAIAPM din Sibiu. Chiar fiind în Germania, am fost ajutata cu sfaturi și documente permanent. A fost un sprijin enorm pentru mine.
Revenind în țară, mi-am dat seama ca îmi doresc să scriu și lucrarea de disertație în Germania, iar din nou cu o bursa Erasmus (Training Agreement) am reușit să revin în Germania, și încă mă aflu aici și în ziua de astăzi.
Folosesc aceasta ocazie în a mulțumi din tot sufletul pentru aceasta oportunitate Facultății ȘAIAPM și în special doamnei profesoare Monica Mironescu. Încurajez studenții să facă acest pas, este o “îmbogățire” a propriei persoane în plan profesional (înveți foarte multe) dar și pe plan social. Îți deschide porțile carierei și altfel vezi lumea când te întorci.
Multă baftă și aveți încredere în voi!”

Back To Top