skip to Main Content

”Numele meu este Cristina Rău (căsătorită Worobkevich) și sunt o sibiancă absolventă a Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, specializarea Tehnologia produselor alimentare, promoția 1997. În prezent sunt manager de calitate și siguranța alimentelor (de 12 ani) la o fabrică de carne din Detroit (SUA), o poziție de mare responsabilitate într-o firmă dinamică și o industrie cu multe provocări, dar care îmi oferă foarte multă satisfacție și împlinire.

După o carieră de 20 de ani petrecută exclusiv în industria alimentară, în 3 țări (Romania, Canada & SUA), spun cu tot sufletul și recunoștința că școala românească în general și pregătirea academică primită la ULBS-SAIAPM în particular, au avut o contribuție determinantă la succesul profesional de care m-am bucurat în toți acești ani.

După terminarea facultății am avut oportunitatea de a lucra în diverse ramuri ale industriei alimentare (carne, conserve și uleiuri, vinificație, aditivi alimentari), în diverse posturi cu cerințe complexe și grad ridicat de implicare în producție, controlul calității, siguranța alimentelor, laborator, R&D, consultanță tehnică, legislație în domeniu, training și management. Fără îndoială, pregătirea multidisciplinară și structura programei, calitatea cadrelor didactice, sistemul de studiu, seriozitatea și dragostea pentru acest domeniu frumos care mi-au fost insuflate și formate la aceasta facultate, au foarte mult de a face cu recunoașterea și respectul profesional de care mă bucur.

Aș mai adăuga un atu care m-a ajutat foarte mult în traiectoria mea profesională în afara țării: diploma obținută mi-a fost foarte ușor recunoscută în Canada și Statele Unite ale Americii, fiind echivalentă cu un Bachelor of Science in Food Science Degree de la orice facultate de profil de pe continentul nord-american. Odată echivalarea făcută, m-am putut înscrie fără probleme și la un program de master în Siguranța alimentelor la Michigan State University, pe care l-am absolvit în 2009.

În concluzie, recomand cu mare caldură  această facultate oricui dorește să îmbrățișeze această profesie minunată, care oferă atâtea valențe și posibilități după absolvire. Pe mine această școală m-a format într-o o meserie care chiar îmi este brățară de aur, pe care o port cu drag și mândrie în lume.” – Cristina Rău (căs. Worobkevich) (manager calitate și siguranța alimentelor, Detroit – SUA)

Back To Top