Ediția a X-a a programului de practică „Debut în carieră”
Ediția a X-a a programului de practică „Debut în carieră”, derulat de compania Solina România din Alba Iulia, s-a încheiat cu succes, prin prezentarea proiectelor finale ale studenților participanți și premierea celor mai bune rezultate.
Solina România, lider al pieței de ingrediente alimentare din Europa de Est și partener strategic al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului – din anul 2013, continuă să susțină formarea profesională a tinerilor specialiști din domeniu. De-a lungul anilor, acest parteneriat s-a dovedit unul solid și benefic, prin care universitatea și compania au evoluat împreună, oferind studenților oportunități reale de dezvoltare și performanță.
Studenții care au efectuat stagiile de practică în cadrul companiei Solina au avut ocazia să aplice cunoștințele dobândite în facultate, să dezvolte soluții inovatoare și să contribuie cu idei valoroase în proiectele de cercetare. Programul „Debut în carieră” este finanțat integral din bugetul companiei, iar la finalul acestuia, cei mai buni participanți sunt premiați în bani. În plus, absolvenții cu rezultate deosebite au șansa de a se angaja în cadrul companiei – mulți dintre foștii participanți fiind astăzi membri ai echipei Solina.
🎓 Felicitări studenților câștigători ai ediției 2025:
- Bișboacă Bianca-Mihaela, Anul III IPA – Departamentul R&D
 - Moldovan Ciprian-Mihai, Anul IV IPA – Stația pilot carne
 
Mulțumiri speciale se îndreaptă către mentorii Solina care au ghidat activitatea studenților pe tot parcursul programului: Departamentul R&D – Csernatori Florina și Gabor Alexandra; Stația pilot carne – Beleuz Gabriel și Petrașcu Sorin și nu în ultimul rând, coordonatoarei de proiect Iacsa Georgiana, Departament RU.
În calitate de coordonator al proiectului din partea Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, transmit felicitări tuturor studenților participanți și mulțumiri companiei Solina România pentru sprijinul constant, acordat în formarea tinerilor noștri specialiști.
Așteptăm cu entuziasm ediția a XI-a a programului „Debut în carieră”, în 2026!
Conf. univ. dr. Cecilia Georgescu
Coordonator al proiectului din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu
1. Bianca Mihaela Bișboacă anul III IPA
Practica de la Solina a fost o oportunitate unică pentru mine. Am descoperit ce înseamnă să lucrezi în industria alimentară alături de experți. Am învățat lucruri noi atât despre procesele tehnologice din industrie cat și importanța lucrului în echipă. Comunitatea Solina m-a primit cu brațele deschise ajutându-mă să îmi dezvolt abilitățile profesionale dar și să am o mai bună înțelegere a aplicării cunoștințelor teoretice în mediul real de producție.
Bișboacă Bianca-Mihaela
2. Ciprian Moldovan, anul IV IPA
Perioada de practică la Solina România a fost o experiență foarte interesantă și plină de învățăminte. Am avut ocazia să descopăr în detaliu tehnologia cărnii și să învăț lucruri noi despre procesul de producție, combinația de condimente și etapele prin care trece un produs până ajunge pe piață. Un moment special pentru mine a fost atunci când mi-am creat propriul mix de condimente și propria rețetă de cârnați fierți afumați — o experiență practică ce mi-a pus la încercare creativitatea și cunoștințele dobândite. Această practică m-a ajutat să înțeleg mai bine ce presupune munca într-un mediu profesional din industria alimentară. A fost nu doar o perioadă de învățare, ci și o provocare, care m-a motivat să fiu atent la detalii și să-mi depășesc limitele. În final, pot spune că a fost o experiență valoroasă, care m-a ajutat să mă dezvolt atât profesional, cât și personal.
Moldovan Ciprian-Mihai








