skip to Main Content

ULBS a găzduit un meeting intermediar în cadrul proiectului E-FOOD

În perioada 11-14 iunie 2025, a avut loc ultima întâlnire interimară din cadrul proiectului educațional internațional Erasmus "E-learning tools for Food technology and development education" E-FOOD. Întâlnirea s-a desfășurat în spațiile universității, la SmartHub și la ferma didactică Rusciori, din cadrul Facultății de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului SAIAPM. Am fost onorați de prezența Prof. dr. ing. Camelia Sava, decanului Facultății SAIAPM, a d-nei Delia Stefenel, responsabil de coordonarea Direcției pentru Internaționalizare a ULBS, de Ileana Racoviceanu, directoarea COCerc Centrul de Orientare în Cariera de Cercetator al ULBS.
La discuțiile din cadrul întâlnirii au participat membrii proiectului de la Facultatea SAIAPM; alături de colegii de la Universitatea de Tehnologii Alimentare din Plovdiv, Bulgaria (Facultatea de Tehnologia Alimentară); Université „Claude Bernard” Lyon, Franța (Institutul
Universitaire de Technologie); Universitatea din Zaragoza (Instituto Agroalimentario de Aragón) și de la Universitatea din Debrecen (Facultatea de Agricultură și Științe Alimentare și Managementul Mediului și Institutul de Nutriție).
Proiectul este axat pe identificarea de soluții pentru educația online; până acum au fost dezvoltate materiale didactice sub forma unor baze de cunoștințe și cursuri, care le sunt accesibile studenților pe platforma digitală creată în cadrul E-FOOD. Proiectul este acum în
stadiul final, și anume acela al desfășurării de trainiguri online cu studenți în domeniul alimentar de la licență, masterat și doctorat; în cadrul trainingurilor, ei lucrează în echipe internaționale, împreună cu profesori-facilitatori la studii de caz pentru dezvoltarea unor
alimente inovative. Cum proiectul li se adresează în principal studenților, aceștia au fost invitați să participe la întâlniri; astfel, studenții Facultății SAIAPM care sunt implicați în traininguri au avut ocazia să întâlnească face-to-face profesori-facilitatori pe care îi
cunoșteau doar din mediul online. La întâlniri au participat și reprezentați ai industriei, care au dat/ vor da studii de caz spre
identificarea de soluții inovatoare.

Mai multe informații pe site-ul proiectului: http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/

Contact: Conf. univ. prof. dr. ing. MIRONESCU Dan Ion, coordonator de proiect la ULBS

Between June 11-14, 2025, ULBS hosted the last interim meeting of the Erasmus international educational project "E-learning tools for Food technology and development education" E-FOOD. The meeting took place in the university premises, at SmartHub and at the Rusciori teaching farm, within the Faculty of Agricultural Sciences, Food Industry and Environmental Protection SAIAPM. We were honored by the presence of Prof. dr. ing. Camelia Sava, Dean of the SAIAPM Faculty, Ms. Delia Stefenel, responsible for coordinating the Internationalization Department of ULBS, by Ileana Racoviceanu, Director of COCerc, the Center for Researchers Career Guidance of ULBS.
The discussions at the meeting were attended by project members from the University of Food Technologies in Plovdiv, Bulgaria (Faculty of Food Technology); Université "Claude Bernard" Lyon, France (Institut Universitaire de Technologie); University of Zaragoza
(Instituto Agroalimentario de Aragón) and the University of Debrecen (Faculty of Agriculture  and Food Sciences and Environmental Management and Institute of Nutrition).

The project is focused on identifying solutions for online education; so far, teaching materials have been developed in the form of knowledge bases and courses, which are accessible to students on the digital platform created within E-FOOD. The project is now in its final stage, namely that of conducting online trainings with students in the food field from bachelor's, master's and doctoral degrees; during the trainings, they work in international teams, together with professors-facilitators, on case studies for the development of innovative foods. As the project is mainly addressed to students, they were invited to participate in the meetings; thus, students of the SAIAPM Faculty who are involved in the trainings had the opportunity to meet face-to-face with professor-facilitators whom they only knew online.
Industry representatives also participated in the meeting, who gave/will give case studies to identify innovative solutions.

More information on the project website: http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/

Contact: Assoc. Prof. Dr. Eng. MIRONESCU Dan Ion, project coordinator at ULBS

.
Back To Top