„Debut în carieră”, ediția 2024, Solina România
Ediția a 9-a a programului de practică ”Debut în carieră”, al companiei Solina Romania din Alba Iulia, program dedicat studenților care doresc să facă primii pași către o carieră de succes, s-a incheiat în forță cu prezentarea proiectelor finale ale studenților implicați și premierea acestora. Compania Solina este un partener de top pentru orice producător din industria alimentară, liderul pieței de ingrediente alimentare din estul Europei și partenerul Universității „Lucian Blaga” (Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului) din Sibiu din anul 2013. Am evoluat împreună, ne-am susținut reciproc și am atins în felul acesta performanța pentru noi și studenții noștri. Practicanții care au parcurs stagiile de practică în cadrul companiei, au pus în practică cunoștințele acumulate în facultate, au dezvoltat soluții noi și au fost sursă de inspirație și motivație, prin proiectele și
cercetările pline de inovație. Este foarte important să menționam că acest proiect este finanțat 100% din bugetul companiei iar la final au fost atribuite premii în bani, câștigătorilor. Cei mai buni au șansa ca la finalizarea studiilor să obțină un post în această companie. Avem deja studenți, participanți ai acestui proiect valoros din anii trecuți, care în prezent sunt angajați ai companiei.
Felicitări studenților noștri câștigători:
Boros Elis- Stefania – Departament R&D
Cenar Roxana – Departament Laborator
Totu Iulia – Departament Calitate
Mulțumiri speciale mentorilor companiei Solina care au ghidat pe tot parcursul perioadei de pregatire activitatea studenților practicanți: Fofiu Vasile, Fofiu Alexandra, Marginean Elena, Gabor Alexa, Rusu Cristina, Muntean Lucia, Strat Gabor Georgiana, Jurju AnaMaria și Clarisa Ispas.
În calitate de coordonator al acestui proiect din parte Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și protecția Mediuluiu, din Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, nu-mi rămâne decât să felicit studenții participanți și să multumesc companiei Solina România pentru tot sprijinul și suportul acordat de-a lungul acestor ani de parteneriat.
Așteptăm cu nerăbdare DEBUT ÎN CARIERĂ, ediția a 10-a, 2025.
Conf. univ. dr. Cecilia Georgescu
DESCRIEREA EVENIMENTULUI
Solina România organizează în fiecare an noi ediții al proiectului „Debut în carieră”. Acest program este special creat pentru studenții din industria alimentară care se pregătesc pentru o carieră de specialist în acest domeniu. Prin programul creat și finanțat din buget propriu, Solina încurajează studenții să aprofundeze practic cunoștințele dobândite în cadrul facultății, prin participarea la proiecte de echipă și la rezolvarea de problemelor împreună cu angajații lor.
DESPRE SOLINA ROMÂNIA
Solina România face parte dintr-un grup internațional de renume în industria alimentară, liderul pe piața de condimente din sud estul Europei, specializat în soluții pentru aromatizare, mix-uri de condimente și alte ingrediente pentru produse alimentare. Cu o cultură axată pe inovație și sustenabilitate, compania este un partener important în dezvoltarea produselor de calitate superioară.
PROCESUL DE SELECȚIE ȘI ÎNCEPUTUL EXPERIENȚEI
În cadrul procesului de selecție, un reprezentant al companiei Solina a prezentat oferta dedicată programului Debut în carieră pentru acel an, care include oportunități în departamentele de Cercetare și Dezvoltare (R&D), Laborator și Controlul Calității (CTC). Pentru a aplica, a fost necesară redactarea unei scrisori de intenție, urmată de un contact direct din partea echipei de Resurse Umane a Solina. Procesul a continuat cu un interviu individual, iar ulterior, candidații selectați au primit informații privind începutul proiectului și pașii următori.
ACTIVITĂȚI ȘI RESPONSABILITĂȚI
Pe parcursul proiectului, studentul este tratat ca un angajat cu drepturi depline, beneficiind de o integrare completă în activitățile organizației. Fiecare participant primește un subiect specific de studiu, care poate include dezvoltarea unui produs, realizarea unei analize asupra condimentului, evaluări microbiologice sau aspecte legate de audit. În paralel, studenții au acces la cursuri tematice, menite să sprijine dezvoltarea lor profesională și să le ofere perspective valoroase asupra industriei.
PREMIERE
La finalizarea proiectului, fiecare student va prezenta conceptul sau tema abordată în fața unei comisii de evaluare, formată din profesori din cadrul universităților partenere și specialiști din cadrul companiei. Prezentările oferă posibilitatea de a demonstra competențele dobândite, creativitatea și efortul de investire a programului. Cele mai bune proiecte, selectați pe baza criteriilor de excelență stabilitate de comisie, vor fi recompensate cu premii în bani. Fiecare departament implicat în program va acorda un premiu dedicat, evidențiind și încurajând performanța în diverse arii de specializare.