skip to Main Content

Piața volantă la Biserică

Studenții de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu se implică în proiecte locale sociale, sprijină producătorii, aducându-i mai aproape de consumatori.
În acest context, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului a initiat un proiect prin care au sprijjnit peste 20 de producători sa aduca alimente din propriile ferme la piața volantă  care a avut prima editie duminică – 5 decembrie, în curtea parohiei de care aparține Biserica Ortodoxă Turnișor, cu hramul Sfântului Nicolae.  
Toți cei interesați pentru a-și procura fructe și legume proaspete și conservate, produse de panificatie, lactate, si alte produse agroalimentare traditionale și de artizanat, au fost prezenti la Piata Volantă. 
„De acum, o data pe lună producătorii care nu au mijloace pentru a se deplasa la piața volantă din municipiu, vor aduce produse autohtone pentru a le oferi consumatorilor, spre vânzare. 
Alături de ei se vor afla si  studenții de la Facultatea de Științe Agricole care sunt și fermieri” a afirmat domnul drd. ing. Ionuț Diaconeasa, inițiatorul proiectului.
Dacă acest concept va funcționa, proiectul va fi multiplicat în județul Sibiu și ulterior în țară.
Back To Top