skip to Main Content
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

 

”Produsele zaharoase noi – imaginație și design”

Simpozionul anilor III și IV, CEPA și IPA

Ediția a XIX-a

 

Organizator. Conf. Dr. Ing. Monica Mironescu

06.05.2019, în salile B404-B405

Ca în fiecare an, la sfârșitul semestrului II din anul universitar 2018-2019 s-a organizat cea de-a 19-a ediție a Simpozionului ”Produsele zaharoase noi – imaginație și design”.

În acest an, simpozionul a fost organizat în cadrul proiectului ”Student-centered learning through Project Based Learning” CNFIS – FDI – 2018 – 0957.

Studenții din anul IV IPA au primit task-uri de la firma ApiLife SRL (prin d-na Cornelia Doștețan, managerul firmei), și anume de a obține în laborator, caracteriza și dezvolta produse zaharoase care să conțină produse ale stupului obținute de firma ApiLife: păstură, miere, cocktail apicol, propolis.

Studenții din anul III CEPA au primit sarcina de a elabora produse inovative cu arome originale, diferite de ce se găsește pe piață.

La final, studenții dela specializările IPA și CEPA au prezentat rezultatele activității de inovare în domeniul proiectării, realizării și dezvoltării unui concept de marketing produselor zaharoase realizate pe parcursul anului universitar.

La simpozion au participat și reprezentați ai industriei: Cornelia Doștețan – ApiLife SRL, Adrian Crișan – Eisberg Cream SRL, Andrei Pușcaș – Amylon SA, alături de conducerea Facultății SAIAPM: decan prof. dr. ing. Camelia Sava, prodecan conf. dr. Mihaela Antofie, cadre didactice ale facultății ȘAIAPM.

 

Program

8.00-9.00 Organizare standuri

9.00- 12.00 Simpozion

Lucrările Simpozionului:

  1. Filimon Ionela Kedves Monika, Măriuță Ana-Maria, Gârtonea Maria, Prisăcean Alexandru, anul IV IPA – Obținerea de dropsuri cu adaos de păstură, pentru imbunatățirea caractersiticilor nutritive
  2. Mocanu Florina, Cotoarbă Nicolae, Drăgan Alexandru, Popescu Magda, anul IV IPA – Umpluturi inovative pe bază de cocktail apicol, spirulina și fructe de soc, pentru bomboanele de ciocolată
  3. Petrescu Valentina, Cotoarbă Elena, Vulpe Alexandra, Vlădășel Daniel, anul IV IPA – Jeleuri cu miere ca înlocuitor de zahăr și diferiți ageți de gelifiere
  4. Neamțu Andra, Bunea Mădălina, Tilioiu Cristina, Tărășan Florin, anul IV IPA – Baton de cereale cu cocktail apicol și miere
  5. Radu Alexandra, Pîs Flavia, Crapciu Georgiana, anul IV IPA –Inovare la obținerea caramelelor prin adaos de propolis și polen
  6. Vaitonovici, Bindea D., Lascu, Licoiu, anul III CEPA – Ciocolata de casă cu usturoi – o alternativă senzorială la produsele clasice
  7. Costea Debora, Lolea Alexandra, Gherghel Roxana, Lucan Silviu, anul III CEPA – Bomboane de ciocolată umplute cu dulceață de ardei iuți
  8. Rad Cătălin Ioan, Stoian Cristina, Mazilu Raluca, Muntiu, anul III CEPA – Folosirea uleiurilor volatile la diversificarea produselor de caramelaj
  9. El-Amin Zahra, Beu Diana, Salca Alexandra, Holtea George, anul III CEPA – Re-inventarea colivei, prin crearea unui produs de tip choux cu umplutură de nuci
  10. Paraschiv Iulia, Greere Oana, Butănescu, Ciurican, Vichi Sorin, anul III CEPA – Produs inovativ de tip mousse pe bază de aqua faba
Back To Top