skip to Main Content

Finalizarea Trainigului 2 din cadrul proiectul KNOWinFOOD

În perioada 17-24 aprilie 2018 s-a desfășurat cel de-al doilea training din cadrul proiectului KNOWinFOOD. Au participat la el patru studenți și cinci traineri de la Facultatea ȘAIAPM. Partea aplicativă a trainingului s-a desfășurat la Solina-Supremia Alba-Iulia și Amylon Sibiu. Acum, la finalizarea programului, am cules câteva impresii ale studenților și trainerilor:

Andreea Mihăilă, anul II ACSA, cursant: ”Apreciez foarte mult deschiderea industriei pentru ideile noastre si colaborarea cu specialiștii din fabrică. Pe durata stagiului au fost foarte apropiați de noi; ne-am simțit ca într-o familie. Am colaborat foarte bine cu trainerii cadre didactice”.

Ilie Bîrsan, anul III IPA, cursant: ”Îmi pare rău că trainingul a durat atât de puțin; a fost o experiență foarte plăcută, m-am bucurat de toate momentele petrecute împreună. Toți colegii și trainerii au fost foarte implicați”.

Nicoleta Valentina David, anul III IMAPA, cursant: ”Mi-e greu să spun ce mi-a plăcut mai mult: că am învățat atât de multe într-un timp atât de scurt, că am exersat limba engleză, că mi-am făcut prieteni noi … M-am îmbogățit foarte mult, sunt foarte încântată că am avut experiența KNOWinFOOD”.

Bety Kalman, anul II IPA, cursant: ”Mi-a plăcut că am cunoscut oameni noi din diverse culturi. Am învățat într-un mod plăcut să obținem alimente. Progamul a fost foarte atractiv, îmbinând partea de activități practice cu workshop-uri și excursii”.

Florin Tițescu anul IV CEPA, fost cursant la Trainingul 1 și actual trainer din partea Solina: ”Ca fost cursant și actual trainer, pot spune că programul este incitant și plăcut, în același timp. Mi-am exersat din nou limba engleză, am lucrat cu colegii (dar altfel), m-am bucurat de fiecare moment”.

Prof. dr. ing. Mihaela Tița, trainer: ”Proiectul propune un concept inovativ de educație, care place foarte mult tinerilor, dar și trainerilor. Cel mai mare câștig a fost bucuria și entuziasmul cursanților de a lucra împreună și de a obține rezultate concrete. Consider acest training o reușită atât pentru studenți, cât și pentru traineri”.

Conf. Dr. Cecilia Georgescu, trainer: ”Această abordare a încurajat lucrul în echipă al studenților, inovația și consțiința lucrului bine făcut.  Apreciez faptul că noi, cadrele didactice am fost parteneri ai studenților, pe tot parcursul proiectului având cu aceștia o relație deschisă, de prietenie care s-a materializat in produse alimentare inovative. Într-un timp relativ scurt am realizat foarte multe lucruri. Studenții au plecat cu cunoștințe de specialitate noi, cu deprinderi de lucru noi și cu mulți prieteni”.

Conf. dr. ing. Monica Mironescu, trainer: ”Am avut de coordonat două echipe și a fost destul de provocator, dar provocarea a fost plăcută, iar rezultatele au fost și mai plăcute. Proiectul este stimulativ și pentru traineri, nu numai pentru cursanți; ne-am antrenat alături de ei, am petrecut foarte multe ore palpitante alături de ei, ne-am și relaxat alături de ei, pot spune că am devenit cumva conectați. Sunt sigură că această conexiune se va păstra și va da roade. Aștept următoarea provocare!”

Cornelia Doștețan-Abălaru, organizația comercială Apilife SRL, fost student al facultății și actual om de afaceri de succes, care a dat două dintre task-uri: ”Pentru mine a fost o experiență grozavă , cu rezultate foarte bune.  Am apreciat faptul că am lucrat în echipă cu trainerii și cu studenții. Mi-a plăcut atmosfera foarte pozitivă, mediul agreabil creat în jurul studenților, bursa de idei foarte stimulativă pentru mediul de afaceri”.

Ion Mironescu, coordonatorul proiectului: ”Am primit feedback-uri foarte bune și de această dată. Toată lumea, cursanți și traineri, deopotrivă, a fost încântată de tot ce a presupus programul; au apreciat cu toții nu numai activitățile didactice și workshop-urile, dar și momentele de relaxare, care au permis întărirea echipelor și închegarea de prietenii și cunoașterea României de către colegii și studenții din străinătate. Efortul nostru, de organizatori, nu a fost în zadar, și am văzut aceasta pe fețele tuturor. Doresc să apreciez în mod deosebit implicarea și ajutorul industriei la acest training. Ne-au fost alături necondiționat atât colegii de la Solina (partenerii noștri direcți în acest proiect, cu care avem deja colaborări de succes și alături de care am rezolvat două task-uri pe durata acestui training), dar și colegii de la Amylon, unde am lucrat alături de foști și actuali studenți la realizarea celorlalte două task-uri. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest program, colegi de la facultate și studenți. M-aș bucura foarte mult ca să avem cât mai mulți studenți înscriși pentru  următorul training în octombrie 2018”.

Back To Top