skip to Main Content
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Facultatea ȘAIAPM organizează în perioada 17 aprilie – 24 aprilie 2018 cel de al 2-lea training practic în cadrul proiectului de tip Erasmus+ KNOWinFOOD ”Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability”.

Un număr de 16 studenți vor participa la training, câte patru studenți din fiecare universitate parteneră (ULBS România, UFT Plovdiv Bulgaria, DU Debrecen Ungaria, IUT Lyon Franța ), alături de traineri de la cele patru universități.

Trainingul se va desfășura atât în spațiile ULBS (laboratoarele Facultății ȘAIAPM și Centrul Academic), precum și la organizații de industrie alimentară: Solina SRL Alba-Iulia și Amylon S.A. Sibiu.

Cele două organizații vor găzdui activitatea practică a trainingului, și anume Innovative foods development based on traditional products and using sustainable resources. Pentru realizarea părții practice, studenții vor fi organizați ca patru echipe internaționale și vor fi instruiți să dezvolte alimente inovative pornind de la cele tradiționale și prin utilizarea resurselor durabile. Ei vor rezolva taskuri concrete cerute de către organizații de industrie alimentară, și anume dezvoltarea unor prototipuri de:

– jeleuri nutraceutice;

– dropsuri cu compuși cu acțiune bioactivă;

– iaurt sinbiotic;

– brânză îmbogățită cu compuși bioactivi.

Această activitate va fi supervizată de traineri / cadre didactice de la cele 4 universități partenere și ingineri din fabrici.

Pe parcursul trainingului vor fi organizate patru workshop-uri pe tematicile:

Product development and project management

– Essential oils from aromatic plants and innovative techniques for preserving them

– Bread between tradition and innovation

Use of sustainable resources at the obtaining of innovative foods

De asemenea, vor fi ținute cursuri cu studenții participanți.

Informații suplimentare, precum și date despre trainingul anuterior: http://knowinfood.grants.ulbsibiu.ro/en_GB/

Back To Top