skip to Main Content

2nd Training în cadrul proiectului KNOWinFOOD

Facultatea ȘAIAPM a organizat în perioada 17 aprilie – 24 aprilie 2018 cel de al 2-lea training practic în cadrul proiectului de tip Erasmus+ KNOWinFOOD ”Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability”.

Un număr de 16 studenți au participa la training, câte patru studenți din fiecare universitate parteneră (ULBS România, UFT Plovdiv Bulgaria, DU Debrecen Ungaria, IUT Lyon Franța ), alături de traineri de la cele patru universități. De la facultatea noastră au participat studenții: Valentina DAVID, IMAPA III, Andreea MIHAILA ACSA II, Beata Hajnal KALMAN IPA III, Ilie BIRSAN III IPA.

Trainingul s-a desfășurat atât în spațiile ULBS (laboratoarele Facultății ȘAIAPM și Centrul Academic), precum și la organizații de industrie alimentară: Solina SRL Alba-Iulia și Amylon S.A. Sibiu.

Cele două organizații au găzduit activitatea practică a trainingului, și anume Innovative foods development based on traditional products and using sustainable resources. Pentru realizarea părții practice, studenții au lucrat ca patru echipe internaționale și au fost instruiți să dezvolte alimente inovative pornind de la cele tradiționale și prin utilizarea resurselor durabile. Ei au rezolvat taskuri concrete cerute de către organizații de industrie alimentară, și anume dezvoltarea unor prototipuri de: jeleuri nutraceutice; dropsuri cu compuși cu acțiune bioactivă; iaurt sinbiotic; brânză îmbogățită cu compuși bioactivi.

Această activitate a fost supervizată de traineri / cadre didactice de la cele 4 universități partenere și ingineri din fabrici.

Pe parcursul trainingului au fost organizate patru workshop-uri pe tematicile: Product development and project management;  Essential oils from aromatic plants and innovative techniques for preserving them; Bread between tradition and innovation; Use of sustainable resources at the obtaining of innovative foods.

De asemenea, au fost ținute cursuri cu studenții participanți.

Program training II.pdf

Informații suplimentare: http://knowinfood.grants.ulbsibiu.ro/en_GB/

Back To Top