skip to Main Content

1st Training pentru studenți în cadrul proiectului internațional KNOWinFOOD

În perioada 1-7 octombrie 2017 s-a desfășurat partea aplicativă a primului training pentru studenți din proiectul internațional Erasmus+ KNOWinFOOD ”Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability”.

La acest prim training au participat doi studenți de la Facultatea ȘAIAPM, Florin Tițescu anul IV CEPA și Ionela Moraru, anul III CEPA, alături de alți șase studenți de la: Institute Universitaire de Technologie (Universitatea ”Claude Bernard” Lyon, Franța); Faculty of Food Technology (University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria); Faculty of Agriculture and Food Sciences and Environmental Management (University of Debrecen, Ungaria).

Cei doi studenți au primit premiul ”Best Product Award” pentru produsele dezvoltate în cadrul proiectului, și anume Pâine îmbogățită cu fibre” și ”Cozonac îmbogățit cu fibre”.

La sfârșitul trainingului, Florin Tițescu a declarat: ”M-am înscris în proiect pentru oportunitatea de a lucra în echipe internaționale, de a cunoaște alți studenți, cum gândesc, cum abordează problemele practice. Pentru învățare, am folosit platforma on-line din cadrul proiectului, și mi-a plăcut foarte mult această nouă abordare, ca sistem educațional”.

”Am învățat foarte multe la acest training, în cadrul workshopurilor și pe parcursul practicii la Supremia. Pe lângă experiența profesională, am câștigat prieteni. În plus, proiectul m-a învățat că activitatea de teamwork stimulează creativitatea, ușurează munca și face totul mai plăcut” a mai adăugat colega lui, Ionela Moraru.

”Și noi, trainerii, am câștigat foarte mult, deoarece am beneficiat de energia și entuziasmul studenților” au fost cuvintele domnului Șef Lucrări Dr. Ing. Mihai Ognean, coordonatorul studenților pe parcursul trainingului la Supremia.

Pe parcursul trainingului au fost organizate patru workshop-uri pe tematicile: Product development and project management;  Essential oils from aromatic plants and innovative techniques for preserving them; Bread between tradition and innovation; Use of sustainable resources at the obtaining of innovative foods.

Acțiunea nu s-ar fi desfășurat atât de bine fără sprijinul sponsorilor: SC Grewe SRL, Boromir Grup, Dulciurile Anei, cărora le mulțumim foarte mult pentru susținere!

Le mulțumim tuturor participanților la acest minunat eveniment!

Detalii și informații suplimentare: http://knowinfood.grants.ulbsibiu.ro/en_GB/

Program training I.pdf

Echipa KNOWinFOOD

Back To Top