skip to Main Content
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

În data de 7 februarie 2017 s-a desfăşurat ce-a de-a 17-a ediție a Simpozionului studențesc de produse zaharoase inovative, organizat, ca în fiecare an, de studenții din anii terminali de licență de la Facultatea ȘAIAPM, specializările Controlul și Expertiza Produselor Alimentare CEPA și Ingineria Produselor Alimentare IPA. Și în acest an, studenții au venit cu idei originale inovative pentru obținerea de dropsuri, ciocolată, produse de ciocolaterie sau jeleuri. Accentul a fost pus pe îmbinarea tradiționalului cu inovația, folosind ingrediente sustenabile; s-au obținut astfel produse precum dropsuri cu mărar, baton non-alergenic cu semințe de dovleac sau bomboane de ciocolată cu interior dulceață de măceșe.

Simpozionul vine ca un preambul la proiectul internațional KNOWinFOOD ”Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability” desfășurat pentru și împreună cu studenții sub auspiciile ERASMUS+, dar și ca unul dintre antrenamentele necesare pentru anul 2019, când Sibiul va fi capitală gastronomică europeană.

 

Back To Top