Workshop in the frame of E-FOOD project
În cadrul proiectului educațional internațional Erasmus „E-learning tools for Food technology and development education” E-FOOD, o echipă de la ULBS, Facultatea de Științe Agricole, Industria Alimentară și Protecția Mediului SAIAPM a participat la un workshop la Universitatea de Tehnologii Alimentare din Plovdiv, Bulgaria, în perioada 23-26 octombrie 2024. Workshopul a fost organizat în cadrul celei de-a 71-a Conferințe Științifice cu participare internațională „Știința, Ingineria și Tehnologia Alimentelor – 2024 (https://scienwork) .uft-plovdiv.bg/en/). În cadrul workshopului s-a discutat stadiul proiectului E-FOOD. Au fost analizate materialele dezvoltate până în prezent, ca baze de date educaționale și cursuri electronice dedicate studenților, pentru a-i asista în procesul de e-learning în domeniul tehnologiei alimentare și la dezvoltarea alimentelor noi. Scopul principal la dezvoltarea acestor materiale este de a oferi cursuri cu conținut unificat studenților din universitățile partenere în cadrul proiectului, iar ulterior studenților din alte universități pentru a facilita mobilitatea, a implementa politica de incluziune și a reduce diferențele dintre diferitele sisteme educaționale din Europa. Până în prezent, în cadrul proiectului E-FOOD s-a format o echipă multidisciplinară de specialiști cu competențe în diverse domenii ale științei și tehnologiei alimentelor; echipa are experiență în crearea și lucrul pe platforme de formare online (cum ar fi cele realizate în timpul implementării proiectului KNOWinFOOD, finanțat tot prin programul Erasmus+). Echipa este formată din specialiști în alimentație de la: Universitatea de Tehnologii Alimentare (coordonată de prof. dr. ing. Georgi Kostov, manager de proiect); Université „Claude Bernard” Lyon, Franța (cu Pascal Dupeux ca coordonator); Universitatea din Zaragoza (avand ca coordonator pe Rafael Pagan); Universitatea din Debrecen (coordonată de Endre Mathe); Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (avându-l pe Ion Mironescu ca și coordonator). Următorul pas în evoluția proiectului este dezvoltarea unor studii de caz pentru a stimula creativitatea și capacitatea studenților de a rezolva probleme și de a proiecta alimente noi. Vor avea loc trei training-uri online cu studenți de la licență și masterat în domeniul alimentar. Pentru a participa la traininguri, studenții vor parcurge etapele de selecție, care vor fi anunțate.
Mai multe informații pe site-ul proiectului: http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/
Contact: Conf. univ. prof. dr. ing. MIRONESCU Dan Ion, coordonator de proiect la ULBS
In the frame of the Erasmus international educational project “E-learning tools for Food technology and development education” E-FOOD, a team from ULBS, Faculty of Agricultural Sciences, Food Industry and Environmental Protection SAIAPM participated to a workshop at the University of Food Technologies from Plovdiv, Bulgaria in October 23-26, 2024. The workshop was organized as part of the 71st Scientific Conference with international participation “Food Science, Engineering and Technology – 2024 (https://scienwork.uft-plovdiv.bg/en/). During the workshop, the status of the E-FOOD project was discussed. The materials developed until now, as educational databases and e-courses for students to assist them in the e-learning process in the food technology field and the development of novel food, were analyzed. The main goal by developing these materials is to offer courses with unified content to students from partner universities within the project, and at a later stage to students from other universities to facilitate mobility, to implement the inclusion policy and to reduce the differences between different educational systems in Europe. Until now, in the frame of the E-FOOD project, a multidisciplinary team of specialists with competencies in various fields of food science and technology was formed; the team has experience in creating and working on online training platforms (as those realized during the implementation of the KNOWinFOOD project, funded by the Erasmus+ program, too). The team is formed by food specialists from: University of Food Technologies (coordinated by prof. Dr. Eng. Georgi Kostov, project manager); Université “Claude Bernard” Lyon, France (with Pascal Dupeux as coordinator); University of Zaragoza (having Rafael Pagan as coordinator); University of Debrecen (coordinated by Endre Mathe); Lucian Blaga University from Sibiu (with Ion Mironescu as coordinator).
Next step in the project evolution is to develop case studies to stimulate the students’ creativity and ability in problem solving and designing novel food products. Three online training sessions will be held with Bachelor and Master food students. To participate in the trainings, students will go through selection stages, which will be announced.
More information on the project website: http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/
Contact: Assoc. Prof. Dr. Eng. MIRONESCU Dan Ion, project coordinator at ULBS