skip to Main Content

Oportunități ERASMUS

Stimați studenți, sunteți invitați JOI 3 octombrie , ora 15.00, în aula Avram Iancu la o întâlnire cu echipa Erasmus a ULBS, care vă va prezenta oportunitățile de studiu oferite de programul ERASMUS.

Calendarul procesului de selecție:

Etapa I: 4-13 octombrie 2024 – diseminarea oportunităților de studiu oferite de Programul ERASMUS+ 

  * Data limită înscrieri pentru testarea lingvistică: 9 octombrie 2024 

Înscrierile se fac la link-ul: ….. veți primi informația la întâlnirea de joi 3 octombrie

  * Data susținerii testării lingvistice: 10 octombrie 2024, ora 13:00, la sediul Facultății de Litere și Arte.

ATENȚIE: testarea lingvistică este necesară DOAR pentru studenții care NU dețin deja un certificat de limbă de nivel minim B1 sau care nu sunt înscriși la un program de studiu în limba engleză.

Etapa II: 14–20 octombrie 2024 – transmiterea electronică a dosarelor de candidatură la Facultate (pe adresa saiapm@ulbsibiu.ro) 

Etapa III: 21- 23 octombrie 2024 – organizarea interviurilor de selecție 

Etapa IV: 25 octombrie 2024 –afișarea rezultatelor selecției

Etapa V: 28 octombrie 2024 – depunerea contestațiilor

Etapa VI: 29 octombrie 2024 – afişarea rezultatelor după soluționarea contestaţiilor în termenul legal.

 

ACTE necesare:

În vederea participării la procesul de selecție, aplicanții transmit online, prin intermediul unui formular, un dosar ce conține: 

formular de eligibilitate și înscriere, cu precizarea opțiunilor;

scrisoare de intenție (redactată în limba engleză sau în limba străină în care se vor efectua studiile la prima opțiune exprimată);

copie carte de identitate; 

adeverință de student;

curriculum vitae (tehnoredactat în limba engleză sau în limba străină în care se vor efectua studiile la prima opțiune exprimată);

documente care atestă rezultatele academice anterioare: adeverință, situația școlară sau supliment la diplomă de la secretariatul facultății cu media generală a anilor anteriori (minim 6). Pentru studenții din anul I de la licență se ia în considerare media primului semestru absolvit, pentru studenții din ciclul de master și doctorat se ia în calcul media generală de absolvire a programului de studii anterior încheiat.

document care atestă rezultatele testului de limbă străină (probă scrisă sau orală, cu caracter eliminatoriu). Sunt scutiți de acest test studenții care prezintă un certificat/atestat de limbă străină, emis de instituții autorizate, cu nivel minim B1, sau aceia care urmează programe de studii predate în limbi străine.

alte documente opționale relevante pentru mobilitatea solicitată precum certificate lingvistice privind alte limbi, atestate profesionale, diplome, certificate, atestări privind rezultatele cercetării științifice studențești, practici, participări la proiecte extracurriculare etc.

Formularele necesare puse la dispoziția studenților:

ANEXA 2 FORMULAR DE ELIGIBILITATE ȘI DE ÎNSCRIERE PENTRU STUDENȚII ULBS

LOCURI DISPONIBILE PENTRU MOBILITĂȚI DE STUDIU ERASMUS+ AN ACADEMIC 2024-2025 FACULTATEA DE ȘTIINȚE AGRICOLE, INDUSTRIE ALIMENTARĂ ȘI PROTECȚIA MEDIULUI

Back To Top