Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu

 

Gastronomia traditionala locala:

valori reinterpretate prin tineri, pentru noi toti

 

Construim impreuna - Valori de patrimoniu

in gastronomia culturala sibiana

 

mai 2016 - noiembrie 2016

 

Acasa

Concurs

Galerie de imagini

 

Scopul proiectului

Este un proiect prin care Sibiul participa la un eveniment regional ce isi propune sa aduca cercetatorii si studentii mai aproape de publicul sibian si sa contribuie la constientizarea impactului gastronomiei ca patrimoniu imaterial asupra dezvoltarii sustenabile a comunitatii.

Cultura publicului sibian referitoare la gastronomia traditionala este in impas, iar tinerii studenti, prin devotiune si spirit inovator, pot aduce o contributie esentiala in constientizarea valorilor gastronomiei culturale, a noilor orientari pentru dezvoltare si integrare in patrimoniul cultural immaterial

 

Etapele proiectului

1.      Lansarea competitiei pentru film si amenajare spatiu expozitional - pe tema proiectului;

2.      Evaluarea proiectelor tematice: film si idei pentru amenajarea spatiului expozitional si realizarea de achizitii pentru organizarea spatiului expozitional;

3.      Dezvoltarea proiectelor castigatoare: film si spatiu expozitional, amenajare spatiu expozitional si organizarea primului Targ de produse traditionale. Echipele multidisciplinare de studenti vor realiza filmari si fotorafii in ferme si la procesatori de produse alimentare in cele cinci zone etno-geografice ale judetului: Valea Secaselor, Tara Oltului, Valea Hartibaciului, Marginimea Sibiului si Valea Tarnavelor. Targul consta in degustare de produse traditionale realizate de studenti in laboratoarele ULBS pe tema proiectului;

4.      Dezvoltarea pliantului de promovare si a paginii de internet;

5.      Targ studentesc cu tema proiectului, conferinta cu promovarea culturii gastronomice locale, jurizarea filmelor prezentate pe perioada de derulare a proiectului si spectacol folcloric realizat de studentii sibieni si invitatii lor;

6.      Conferinta cu tema Principii si valori pentru viitorul gastronomiei culturale;

7.      Editarea si tiparirea volumului cu tematica proiectului.

Rezultatele proiectului

-          Experienta acumulata a studentilor de a lucra in echipe multidisciplinare pentru comunitate;

-          Valorile transferate de studenti comunitatii pentru a deveni valori ale patrimoniului cultural sibian.

 

Spatiul de desfasurare

Evenimentele se deruleaza in spatiile oferite de ULBS.

 

Perioada: mai-noiembrie 2016

 

Echipa de management.pdf