Actiune
cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu |
||
Gastronomia traditionala locala: valori reinterpretate prin tineri, pentru noi toti Construim impreuna - Valori de patrimoniu in gastronomia culturala sibiana mai 2016 - noiembrie 2016 |
||
Acasa |
Galerie de
imagini |
|
Scopul proiectului Este un proiect prin care Sibiul participa la un eveniment regional ce isi propune sa
aduca cercetatorii si studentii mai aproape de publicul sibian si sa contribuie la constientizarea impactului gastronomiei ca
patrimoniu imaterial asupra dezvoltarii
sustenabile a comunitatii. Cultura publicului sibian referitoare la gastronomia traditionala este in impas, iar tinerii
studenti, prin devotiune si spirit inovator, pot aduce o contributie esentiala in constientizarea valorilor gastronomiei culturale, a noilor orientari pentru dezvoltare si integrare in patrimoniul cultural immaterial Etapele proiectului 1. Lansarea competitiei pentru film si amenajare spatiu expozitional - pe
tema proiectului; 2. Evaluarea proiectelor tematice: film si idei pentru amenajarea spatiului
expozitional si realizarea de achizitii pentru organizarea spatiului
expozitional; 3. Dezvoltarea proiectelor castigatoare: film si spatiu expozitional,
amenajare spatiu expozitional si organizarea primului Targ de produse
traditionale. Echipele multidisciplinare de studenti vor realiza filmari
si fotorafii in ferme si la procesatori de produse alimentare in cele cinci zone etno-geografice
ale judetului: Valea Secaselor, Tara Oltului, Valea Hartibaciului, Marginimea Sibiului si Valea Tarnavelor.
Targul consta in degustare de produse traditionale realizate de studenti in laboratoarele ULBS pe tema proiectului; 4. Dezvoltarea pliantului de promovare si a paginii de internet; 5. Targ studentesc cu tema proiectului, conferinta cu promovarea culturii
gastronomice locale, jurizarea filmelor prezentate pe perioada de derulare a
proiectului si spectacol folcloric realizat de studentii sibieni si invitatii
lor; 6. Conferinta cu tema Principii si valori pentru
viitorul gastronomiei culturale; 7.
Editarea si tiparirea
volumului cu tematica proiectului. Rezultatele proiectului -
Experienta acumulata a studentilor de a lucra in echipe multidisciplinare pentru comunitate; -
Valorile transferate de studenti comunitatii pentru a deveni valori ale patrimoniului cultural sibian. Spatiul de desfasurare Evenimentele se deruleaza in spatiile oferite de ULBS. Perioada: mai-noiembrie 2016 |