skip to Main Content
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Irina Mihaela Matran – inginer, Cercetător în tehnologia prelucrării produselor alimentare, Expertarom Food Ingredients
“In anul 2001 am absolvit această Facultate. Datorită disciplinelor studiate în cadrul acestei Facultăți, dar în primul rând a Profesorilor și a întregului colectiv, am avut posibilitatea să mă dezvolt multidisciplinar și să lucrez într-o companie de renume național și internațional, Expertarom Food Ingredients. Începând din anul 2002 lucrez în această companie, în prezent fiind Cercetător în tehnologia prelucrării produselor alimentare. Tot în cadrul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din Sibiu, în perioada 2002 – 2004 am urmat Masterul “Asigurarea și calitatea produselor alimentare” care m-a ajutat să fiu membru perment în Echipa HACCP, contribuind la implementarea și certificarea sistemului integrat ISO 9001:2001 și ISO 22000:2005 a companiei. Având în vedere multiplele avantaje oferite de această facultate, am urmat încă două Mastere: Farmacovigilență, în cadrul Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj – Napoca, finalizat și Științele nutriției (în curs de finalizare) în cadrul Facultății de Biologie a Universității Babeș – Bolyai, Cluj – Napoca. În prezent sunt Doctorandă în ultimul an, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj – Napoca, Domeniul Medicină, tema de cercetare fiind “Dezvoltarea de noi produse pentru tratamentul bolilor digestive cronice”. Îmbinarea cunoștințelor dobândite în cadrul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, a celor din cele trei Mastere, precum și a celor dobândite atât prin studiu individual, cât și colaborării cu Profesorii din cadrul Facultății de Farmacie/ Stomatologie din Cluj – Napoca, m-au ajutat să dezvolt anumite produse care au fost studiate clinic, dublu orb randomizat, precum și în depunerea dosarului pentru prima Cerere de Brevet de Invenție. De asemenea, toate acestea mă ajută în realizarea dosarului către EFSA – Autoritatea Europeană de Siguranță Alimentară pentru un nou proiect. Începând cu anul 2014 sunt Tutore în cadrul companiei Expertarom Food Ingredients, atât pentru studenții Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, cât și a altor facultăți.
Recomand tuturor celor interesați, să urmeze cu încredere Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din Sibiu și să participe la cât mai multe proiecte din cadrul acesteia. Toate cunoștințele dobândite în cadrul acestei Facultăți, sau în cadrul Masteratelor acesteia, însoțite de studiu individual, muncă susținută și încredere, vor contribui atât la atingerea obiectivelor măsurabile, cât și la crearea anumitor oportunități! Industria alimentară reprezintă ramura Bioeconomiei în continuă dezvoltare!
Le mulțumesc tuturor Profesorilor!”

Back To Top