skip to Main Content

          Trec anii, trec lunile-n  goană,
          Şi-n zbor săptămânile trec.
 
          Dragi absolvenţi,
          Clipele de căutare începute în urmă cu 4 ani, s-au scurs! Clipele de întâlnire pe care le-aţi avut cu dascălii voştri s-au oprit prea repede și festivitățile de absolvire care sunt cele mai frumoase momente din viața de student dar și de profesor ne obligă în acest an să le trăim cu totul aparte. Cu toate acestea emoțiile sunt parcă mai mari pentru că am fi vrut să vă fim alături să vă vedem fețele radiind de fericire și să vă urăm din suflet ”Drum bun în viață”.
Vă mulțumesc că ați fost studenții noștri, că absolviți programe de studii cu mare perspectivă în viitor, că și de pregătirea voastră depinde bunăstarea acestui popor.
          De azi păşiţi pe un drum pentru care v-aţi pregătit temeinic în anii de facultate, va fi o călătorie lungă, noi dascălii v-am pus în rucsac tot ce am crezut  că aveţi nevoie: cunoştinţe de specialitate, puţină morală, cinste, onestitate, respect faţă de cei cu care veţi lucra, respect pentru oamenii din jurul vostru, grijă faţă de natura înconjurătore pe care nu o aveţi decât împrumut de la copii voştri.
          Eu împreună cu toţi colegii mei vă doresc să aveţi o viaţă frumoasă pe măsura sufletului vostru. Oricând veți avea nevoie de un sprijin de specialitate, de o consultație nu pregetați să ne căutați, vom fi aici și vă vom acorda tot sprijinul.
Să nu uitaţi că toată această evoluţie a voastră a fost posibilă şi datorită muncii neobosite a părinţilor voştri, care au fost alături de voi, pentru ei voi sunteţi icoana sufletului lor, şi poate prin voi îşi împlinesc azi idealuri spulberate de neîmplinirile vieţii. Să le fiţi alături atunci când  vor avea nevoie de voi, să nu uitaţi că familia este cea mai de preţ avere pe care o aveţi.
Noi dascălii v-am luminat cu lumina din sufletul şi din minţile noastre, vă rugăm nu lăsaţi această lumină să se stingă, dăruiţi-o copiilor voştri pentru că numai aşa vom fi răsplătiţi.
          Vine o vreme când ne dăm seama că tot ceea ce facem va deveni la timpul său amintire. Este maturitatea. Pentru a ajunge la ea trebuie tocmai să ai amintiri, de aceea vă rugăm să ne păstraţi în sufletul vostru, să ştiţi că v-am iubit ca pe copii noştri şi că veţi fi în amintirile noastre pururea.
 
          Adio, dar rămâneţi cu bine,
          În visul vostru de dimineaţă
          Fiţi pururea făr-de suspine,
          Precum e drept şi se cuvine
          Cui crede în viaţă.
          Vivat academia, vivat professores!
          Vivat, crescat, floreat!
          Vivat promoția SAIAPM 2020
 
         Decanul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului
         Prof.univ.dr.ing. Camelia Sava
Back To Top