Conferința Științifică Națională Studențească
Interferențe Culturale în Gastronomie
Sibiu, 9-11 mai, 2017
PROGRAM
9 mai 2017
19:30 Cina de bun venit, Restaurant Panoramic, Calea Dumbrăvii Nr. 17
10 mai 2017
08:00-09:00 Micul dejun, Restaurant Panoramic, Calea Dumbrăvii Nr. 17
10:00-10:15 Deschiderea festivă, Cuvântul de deschidere, Aula Avram Iancu, Facultatea
de Litere și Arte, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, B-dul Victoriei,
Nr.5-7
10:15-10:30 Prezentarea dosarului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, 2019
Prodecan, Conf. univ. dr. Mihaela ANTOFIE
10:30-10:45 Interferențe culturale în gastronomie, efectele globalizării
Chef bucătar, Restaurant Japonez Osushi, Aurelian DRAGOMIR
10:45-11:15 Reinterpretarea rețetelor tradiționale
Bucătari Restaurant Syndicat Gourmet,
Ioan BEBEȘELEA, Daniel JOARZĂ
11:15-11:30 Noua bucătărie transilvăneană
Cristian CISMARU, Asociația My Transylvania
11:30-11:45 Hrană pentru împiedicați
Dan ORLANDEA, Speaker, Trainer&Coach in the John Maxwell Team
12:30-13:30 Masa de prânz, Restaurant Panoramic, Calea Dumbrăvii Nr. 17
14:00-15:00 Organizarea spațiului pentru concurs, Centrul de Reuniune Academică, Str. Banatului, Nr. 6
15:00-17:30 Concurs: Condimente autohtone în aperitive – jurizare, Centrul de Reuniune Academică, Str. Banatului, Nr. 6
19:00 Cina, Restaurant Max, Str. Ocnei, Nr.22
11 mai 2017
08:00-09:00 Micul dejun, Restaurant Panoramic, Calea Dumbrăvii Nr. 17
10:00-10:15 Cuvântul Prodecanului cu probleme studențești, Aula Avram Iancu,
Facultatea de Litere și Arte, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, B-dul
Victoriei, Nr.5-7
Șef. lucrări dr. ing. George MOISE
Prezentarea lucrărilor (power point), aferente preparatelor înscrise în concurs ,Aula Avram Iancu, Facultatea de Litere și Arte, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, B-dul Victoriei, Nr.5-7
10:15-10:30 Universitatea Lucian Blaga din Sibiu
Studenți: Andreea VIRCHEA, Andra ANDRIUC, Alexandru DRĂGAN, Bujor din Mărginimea Sibiului,
Coordonatori: Șef lucrări dr. ing. Cristina DANCIU, Șef lucrări dr. ing. Anca TULBURE
10:30-10:45 Universitatea Dunărea de Jos Galați
Studenți: Alina-Virginia TUDOR, Mădălina BURTEA, Andreea TĂRĂBUȚĂ, Mârlită’n culcuș
Coordonatori: Șef lucrări dr. ing. Daniela ISTRATI, Șef lucrări dr. ing. Felicia DIMA, Asist. univ. dr. ing. Eugenia PRICOP
10:45-11:00 USAMV București
Studenți: Mariana COJOCARU, Raluca-Ștefania ENCEA, Tudor- Alexandru RĂDOI, Ruladă din piept de pui umplut cu urdă în mantie de mac sălbatic și tarhon, Ruladă de cașcaval cu brânză fină și chimen în mantie de lobodă
Coordonator: Asist. univ. dr. ing. Ionuț RANGA
11:15-11:30 Universitatea Lucian Blaga din Sibiu
Studenți: Diana-Maria ROBU, Marinela-Alina NECHIFOR, Alexandru-Daniel ȘTEFĂNUȚ, Tort de clătite cu brânză sărată și mărar, Chec aperitiv cu brânză și pătrunjel
Coordonatori: Conf. univ. dr. Mihaela ANTOFIE, Șef lucrări dr. ing. Cristina MOISE
11:30-11:45 Universitatea Transilvania Brașov
Studenți: Bianca-Nicoleta PĂTRÎNJEL, Mihaela BANU, Iuliu ILIEȘ, Gust intens și emoții gastronomice cu aromă de salvie și negrilică
Coordonatori: Conf. univ. dr. ing. Carmen Liliana BĂDĂRĂU, Șef lucrări dr. ing. Cornelia GHIȘOI
11:45-12:00 USAMV Iași
Studenți: Elena PATROLEA, Costinela PATROLEA, Mădălina CÂMPANU, Oportunități de diversificare a brânzeturilor-aperitive utilizând specii condimentare autohtone
Coordonator: Asist. univ. dr. ing. Otilia MURARIU
12:00-12:15 Universitatea Ștefan cel Mare Suceava
Studenți: Mihaela-Bianca SCUTARIU, Maria-Cătălina TAPALAGĂ, Ana-Maria ȚARAN, Miniaperitive cu leurdă, Coordonator: Conf. univ. dr. ing. Ana LEAHU
12:15-12:30 USAMV Cluj
Studenți: Maria Ioana MORAR, Anca Gabriela LĂCAN, Elemer Lajos SIMON, Cârnați afumați fortifiați cu borhot de malț și ciuperci, Cașcaval aromatizat cu ulei esențial de cimbru
Coordonatori: Asist. univ. dr. ing. Melinda NAGY, Conf. univ. dr. ing. Cristina Anamaria SEMENIUC, Șef lucrări dr. inf. Sonia Ancuța SOCACI, Conf. univ. dr. ing. Ancuța ROTAR, Conf. univ. dr. ing. Dorin ȚIBULCĂ, Prof. univ. dr. ing. Maria TOFANĂ, Șef lucrări dr. ing. Vlad MUREȘAN
12:30-12:45 USAMV Cluj
Studenți: Anca Gabriela LĂCAN, Sfere stratificate de ciocolată cu uleiuri esențiale antibacteriene, Coordonatori: Conf. univ. dr. ing. Cristina Anamaria SEMENIUC, Șef lucrări dr. ing. Mirela JIMBOREAN, Conf. univ. dr. ing. Ancuța ROTAR
12:45-13:00 Premiere
13:30- 14:30 Masa de prânz, Restaurant Panoramic,Calea Dumbrăvii Nr. 17
19:00-22:00 Cina festivă, Cantina Studențească, B-dul Victoriei, Nr. 31
JURIUL
Ramona MATIA, Restaurant Jules, Sibiu
Ioan BEBEȘELEA, Restaurant Syndicat Gourmet, Sibiu
Cristian CISMARU, Asociația My Transylvania, Sibiu
Aurelian DRAGOMIR, Restaurant Japonez Osushi, Sibiu
Savu POPA, Restaurant Panoramic, Sibiu
SPONSORI
Asociația My Transylvania, Sibiu
Restaurant Jules, Sibiu
Restaurant La Turn, Sibiu
Restaurant Max, Sibiu
Restaurant Osushi, Sibiu
Restaurant Syndicat Gourmet, Sibiu
Transilvania Automobile, Sibiu