skip to Main Content

Conferința Științifică Națională Studențească

Interferențe Culturale în Gastronomie

 Sibiu, 9-11 mai, 2017

 

PROGRAM

 

9 mai 2017

          19:30    Cina de bun venit, Restaurant Panoramic, Calea Dumbrăvii Nr. 17

 

10 mai 2017

08:00-09:00    Micul dejun, Restaurant Panoramic, Calea Dumbrăvii Nr. 17

10:00-10:15    Deschiderea festivă, Cuvântul de deschidere,  Aula Avram Iancu, Facultatea

                        de Litere și Arte, Universitatea  Lucian  Blaga din Sibiu, B-dul Victoriei,

                        Nr.5-7

10:15-10:30     Prezentarea dosarului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, 2019

Prodecan, Conf. univ. dr. Mihaela ANTOFIE

10:30-10:45     Interferențe culturale în gastronomie, efectele globalizării

Chef bucătar, Restaurant Japonez Osushi, Aurelian DRAGOMIR

 10:45-11:15     Reinterpretarea rețetelor tradiționale

Bucătari Restaurant Syndicat Gourmet,

Ioan BEBEȘELEA, Daniel JOARZĂ

11:15-11:30     Noua bucătărie transilvăneană

Cristian CISMARU, Asociația My Transylvania

11:30-11:45     Hrană pentru împiedicați

Dan ORLANDEA, Speaker, Trainer&Coach in the John Maxwell Team

12:30-13:30     Masa de prânz, Restaurant Panoramic, Calea Dumbrăvii Nr. 17

14:00-15:00     Organizarea spațiului pentru concurs, Centrul de Reuniune Academică, Str. Banatului, Nr. 6

15:00-17:30     Concurs: Condimente autohtone în aperitive – jurizare, Centrul de Reuniune Academică, Str. Banatului, Nr. 6

          19:00     Cina, Restaurant Max, Str. Ocnei, Nr.22

 

11 mai 2017

08:00-09:00     Micul dejun, Restaurant Panoramic, Calea Dumbrăvii Nr. 17

10:00-10:15     Cuvântul Prodecanului cu probleme studențești, Aula Avram Iancu,

                              Facultatea de Litere și Arte, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, B-dul

                              Victoriei, Nr.5-7

                             Șef. lucrări dr. ing. George MOISE

Prezentarea lucrărilor (power point), aferente preparatelor înscrise în concurs ,Aula Avram Iancu, Facultatea de Litere și Arte, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, B-dul Victoriei, Nr.5-7

10:15-10:30     Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Studenți: Andreea VIRCHEA, Andra ANDRIUC, Alexandru DRĂGAN, Bujor din Mărginimea Sibiului,

Coordonatori: Șef lucrări dr. ing. Cristina DANCIU, Șef lucrări dr. ing. Anca TULBURE

 10:30-10:45     Universitatea Dunărea de Jos Galați

Studenți: Alina-Virginia TUDOR, Mădălina BURTEA, Andreea TĂRĂBUȚĂ, Mârlită’n culcuș

Coordonatori: Șef  lucrări dr. ing. Daniela ISTRATI, Șef lucrări dr. ing. Felicia DIMA, Asist. univ. dr. ing. Eugenia PRICOP

 10:45-11:00     USAMV București

Studenți: Mariana COJOCARU, Raluca-Ștefania ENCEA, Tudor- Alexandru RĂDOI, Ruladă din piept de pui umplut cu urdă în mantie de mac sălbatic și tarhon, Ruladă de cașcaval cu brânză fină și chimen în mantie de lobodă

Coordonator: Asist. univ. dr. ing. Ionuț RANGA

 11:15-11:30     Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Studenți: Diana-Maria ROBU, Marinela-Alina NECHIFOR, Alexandru-Daniel ȘTEFĂNUȚ, Tort de clătite cu brânză sărată și mărar, Chec aperitiv cu brânză și pătrunjel

Coordonatori: Conf. univ. dr. Mihaela ANTOFIE, Șef lucrări dr. ing. Cristina MOISE

 11:30-11:45     Universitatea Transilvania Brașov

Studenți: Bianca-Nicoleta PĂTRÎNJEL, Mihaela BANU, Iuliu ILIEȘ, Gust intens și emoții gastronomice cu aromă de salvie și negrilică

Coordonatori: Conf. univ. dr. ing. Carmen Liliana BĂDĂRĂU, Șef lucrări dr. ing. Cornelia GHIȘOI

 11:45-12:00     USAMV Iași

Studenți: Elena PATROLEA, Costinela PATROLEA, Mădălina CÂMPANU, Oportunități de diversificare a brânzeturilor-aperitive utilizând specii condimentare autohtone

Coordonator: Asist. univ. dr. ing. Otilia MURARIU

12:00-12:15     Universitatea Ștefan cel Mare Suceava

Studenți: Mihaela-Bianca SCUTARIU, Maria-Cătălina TAPALAGĂ, Ana-Maria ȚARAN, Miniaperitive cu leurdă, Coordonator: Conf. univ. dr. ing. Ana LEAHU

12:15-12:30     USAMV Cluj

Studenți: Maria Ioana MORAR, Anca Gabriela LĂCAN, Elemer Lajos SIMON, Cârnați afumați fortifiați cu borhot de malț și ciuperci, Cașcaval aromatizat cu ulei esențial de cimbru

Coordonatori: Asist. univ. dr. ing. Melinda NAGY, Conf. univ. dr. ing. Cristina Anamaria SEMENIUC, Șef lucrări dr. inf. Sonia Ancuța SOCACI, Conf. univ. dr. ing. Ancuța ROTAR, Conf. univ. dr. ing. Dorin ȚIBULCĂ, Prof. univ. dr. ing. Maria TOFANĂ, Șef lucrări dr. ing. Vlad MUREȘAN

12:30-12:45     USAMV Cluj

Studenți: Anca Gabriela LĂCAN, Sfere stratificate de ciocolată cu uleiuri esențiale antibacteriene, Coordonatori: Conf. univ. dr. ing. Cristina Anamaria SEMENIUC, Șef lucrări dr. ing. Mirela JIMBOREAN, Conf. univ. dr. ing. Ancuța ROTAR

12:45-13:00     Premiere

13:30-  14:30   Masa de prânz, Restaurant Panoramic,Calea Dumbrăvii Nr. 17

19:00-22:00     Cina festivă, Cantina Studențească, B-dul Victoriei, Nr. 31

 

JURIUL

 

 

Ramona MATIA, Restaurant Jules, Sibiu

Ioan BEBEȘELEA, Restaurant Syndicat Gourmet, Sibiu

Cristian CISMARU, Asociația My Transylvania, Sibiu

Aurelian DRAGOMIR, Restaurant Japonez Osushi, Sibiu

Savu POPA, Restaurant Panoramic, Sibiu

 

SPONSORI

 

Asociația My Transylvania, Sibiu

Restaurant Jules, Sibiu

Restaurant La Turn, Sibiu

Restaurant Max, Sibiu

Restaurant Osushi, Sibiu

Restaurant Syndicat Gourmet, Sibiu

Transilvania Automobile, Sibiu

Back To Top