skip to Main Content

Workshop studențesc ”SWEET ON-LINE”

În data de 11.06.2020, începând cu ora 10.00, s-a desfășurat workshop-ul studențesc  ”SWEET ON-LINE” organizat de studenții de la specializarea IMAPA Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism, anul III. Acest workshop a fost rezultatul răspunsului la provocarea creată de pandemia covid19, de a trece cu toții (studenți și cadre didactice) la activități on-line.

La Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului avem deja tradiție de proiectare și realizare de dulciuri, fie sub formă de prăjituri (studenții de la specializarea IMAPA), fie sub formă de produse zaharoase industriale (studenții de la specializarea Ingineria Produselor Alimentare). Împreună, studenți și profesor, am hotărât că trebuie să continuăm tradiția … și așa s-a născut acest workshop.

Provocarea a constat în proiectarea de dulciuri care să îndeplinească 3 criterii: să fie ușor de realizat, să folosească ingrediente accesibile (în condițiile izolării) și să aibă un element inovator.

Mai mult, studenții au realizat aceste produse acasă și au făcut filme scurte care prezintă ingredientele, modul de lucru și rezultatul final. O componentă foarte importantă a fost platting-ul (modul de prezentare), deoarece dulciurile se vând, în prima etapă, cu ochii, iar izolarea nu a permis mult dorita analiză senzorială.

În cadrul workshop-ului au fost prezentate câteva produse realizate de către studenții de la IMAPA anul III pe diverse teme, pe parcursul semestrului. Workshop-ul a fost coordonat de Conf. dr. ing. Monica Mironescu.

Vă invităm să votați produsele/ filmele care v-au plăcut sau v-au impresionat cel mai mult:

Tema ”Aranjament dulce de Paști”

1) Prăjitura ”Paște”, realizată de Ene Alexandru

2) ”Ouă în cuib” realizate de studenta Istrate Ioana Dorina;

3) ”Ouă vesele” realizate de studenta Dospina Roxana-Elena

4) ”Ouă umplute” realizate de studenta Epure Andreea

Tema ”Tort”

5) ”Tort cu căpșuni” realizat de Dospina Roxana-Elena

6) ”Tort cu frișcă” realizat de Neagu Roxana

7) ”Tort complex” realizat de Nedelcu Mariana

Tema ”Cremă la pahar/ Glazură/ Topping/  Dulce pe bază de sâmburi grași cu un ingredient inovativ”

8) ”Cremă de ciocolată cu curcuma” realizată de Istrate Dorina

9) ”Cremă cu fructe de pădure și sfeclă” realizată de Neagu Roxana

10) ”Glazură de caramel sărat” realizată de Istrate Ioana Dorina

11) ”Topping cu fructe de pădure și flori de soc” realizat de Istrate Ioana Dorina

12) ”Topping de ciocolată și mentă” realizat de Rândașu Irinel

13) ”Topping cu sirop de trandafiri” realizat de Dospina Roxana-Elena

14) ”Cremă cu chia” realizată de Nedelcu Mariana

 

Alte produse prezentate la workshop au fost:

15) ”Mousse de trois” realizat de Istrate Dorina (Tema ”Dulce din 3 ingrediente”)

16) ”Motiko” realizat de Rândașu Irinel (Tema ”Dulce din 3 ingrediente”)

17) ”Brioșe vesele” realizate de Badiu Adela

18) ”Glazură de caramel cu sirop de păpădie” realizată de Badiu Adela (tema Glazură cu ingredient inovativ)

 

Vă așteptăm la Facultatea SAIAPM!

Back To Top