skip to Main Content

Lansare proiect – SCANDIA FOOD – Investim în educație, investim în viitor

Proiectul “Concurs Inovatie in Industria Alimentara” reprezinta o competitie adresata universitatilor de industrie alimentara si studentilor acestora.

Acesta se va desfasura in baza unor teme comunicate in momentul inceperii anului universitar 2018-2019 si vor fi din diferite arii de activitate, respectiv diferite ramuri ale industriei alimentare.

Concursul se adresează în special studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor de profil tehnic: inginerilor sau viitorilor ingineri in industria alimentara cu specializari in stiinta alimentelor, ingineria alimentelor, biotehnologii aplicate, utilaj în industria alimentară, etc.

 Echipele participante (formate din max. 5 membri), vor primi dupa cum urmeaza:

q  Locul 1: fiecare membru al echipei va primi cate un premiu in valoare de 1000 euro si efectuarea stagiului de practica in cadrul Scandia Food;

q  Locul 2: fiecare membru al echipei va primi cate un premiu in valoare de 500 euro;

q  Locul 3: fiecare membru al echipei va primi cate un smartphone/tableta, in limita a 400 euro

Parteneriatul se va realiza cu Facultatea de profil din cadrul Universitatii, a carei echipa de cercetatori (validata, alcatuita din studenti, masteranzi, cadre didactice, etc), s-a clasat pe locul 1 in cadrul concursului de inovatie organizat de catre Scandia Food, parteneriat care se va desfasura pe o perioada de 12 sau 24 luni – de agreat cu facultatea partenera .Universitatea va beneficia de suma de 30.000 euro pentru dotarea unui laborator de cercetare – dezvoltare, cu aparatura necesara desfasurarii proiectelor din cadrul universitatii. Aparatura se va achizitiona de catre Scandia Food.

Pentru proiectele de inovatie din cadrul Facultatii partenere in domeniul produselor alimentare, inscrise in cadrul competitiilor nationale sau internationale si care vor fi premiate in cadrul acestor evenimente:

q  Scandia Food va avea prima optiune in ceea ce priveste patentarea inventiei respective precum si dreptul de a viziona si selecta proiectele de interes (domeniile de interes sunt cele care tin de ind. alimentara cu aplicabilitate pe categoriile active: conserve carne, mixte si vegetale), in vederea finantarii unor astfel de proiecte in viitor; In acest sens se va redacta un contract de parteneriat / confidentialitate intre Scandia Food si facultatea partenera.

q  Scandia Food va oferi echipei castigatoare (cercetatori, profesori şi doctoranzi implicati direct in proiect) o recompensa financiara, de 10.000 euro, dupa transferul dreptului de proprietate .

q  Universitatea partenera, in cele 12 sau 24 luni de parteneriat, va desfasura activitati de cercetare pe teme agreate de comun acord cu Scandia – cel putin 1 tema de interes pentru Scandia care va fi agreata de ambele parti.

q  In vederea realizarii acestor activitati, in decursul celor 12 sau 24  luni, Scandia Food va sustine financiar activitatea de cercetare – dezvoltare. Suma va fi stabilita in functie de amploarea proiectului si de necesitatile echipei, insa aceasta nu va putea depasi 6.000 euro/ 12 luni.

Back To Top