Finalizare cu succes a primului training din cadrul proiectului KNOWinFOOD

Perioada 1-7 octombrie a fost una încărcată, nu numai cu deschiderea noului an universitar, dar și cu desfășurarea părții aplicative a primului training din proiectul internațional Erasmus+ KNOWinFOOD ”Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability”.

La acest prim training au participat doi studenți de la Facultatea ȘAIAPM, Florin Tițescu anul IV CEPA și Ionela Moraru, anul III CEPA, alături de alți șase studenți de la: Institute Universitaire de Technologie (Universitatea ”Claude Bernard” Lyon, Franța); Faculty of Food Technology (University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria); Faculty of Agriculture and Food Sciences and Environmental Management (University of Debrecen, Ungaria).

Cei doi studenți au primit premiul ”Best Product Award” pentru produsele dezvoltate în cadrul proiectului, și anume Pâine îmbogățită cu fibre” și ”Cozonac îmbogățit cu fibre”.

La sfârșitul trainingului, Florin Tițescu a declarat: ”M-am înscris în proiect pentru oportunitatea de a lucra în echipe internaționale, de a cunoaște alți studenți, cum gândesc, cum abordează problemele practice. Pentru învățare, am folosit platforma on-line din cadrul proiectului, și mi-a plăcut foarte mult această nouă abordare, ca sistem educațional”.

”Am învățat foarte multe la acest training, în cadrul workshopurilor și pe parcursul practicii la Supremia. Pe lângă experiența profesională, am câștigat prieteni. În plus, proiectul m-a învățat că activitatea de teamwork stimulează creativitatea, ușurează munca și face totul mai plăcut” a mai adăugat colega lui, Ionela Moraru.

”Și noi, trainerii, am câștigat foarte mult, deoarece am beneficiat de energia și entuziasmul studenților” au fost cuvintele domnului Șef Lucrări Dr. Ing. Mihai Ognean, coordonatorul studenților pe parcursul trainingului la Supremia.

Conducerea Facultății, prin doamna decan Prof. dr. ing. Sava Camelia, doamna director de departament Prof. dr. Simona Oancea, doamna prodecan Conf. Dr. Mihaela Antofie, Prof. dr. ing. Horia Barbu, s-a implicat activ în activitățile proiectului.

Acțiunea nu s-ar fi desfășurat atât de bine fără sprijinul sponsorilor: SC Grewe SRL, Boromir Grup, Dulciurile Anei, cărora le mulțumim foarte mult pentru susținere!

Cadrele didactice de la ȘAIAPM implicate în proiect au răspuns, de asemenea, foarte pozitiv tuturor provocărilor și solicitărilor de pe durata trainingului:

– șef lucrări dr. ing. Mihai Ognean a organizat un mini-workshop pe tema ”Bread between tradition and innovation”, la care participanții au analizat diverse tipuri de pâine, obținute din făină cu caracteristici diferite și la parametri de lucru diferiți (durată și temperatură de coacere);

– Conf. dr. ing. Ion Dan Mironescu a organizat un mini-workshop pe tema ”Product development and project management”;

– Conf. dr. Cecilia Georgescu a organizat un mini-workshop aplicativ pe tema ”Innovative techniques for the encapsulation of essential oils from aromatic plants”;

– Conf. dr. ing. Monica Mironescu, alături de dr. ing. Cornelia Doștețan-Abălaru (fost absolvent al Facultății ȘAIAPM), a făcut un mini-workshop cu tema ”Use of sustainable resources at the obtaining innovative foods”, la care au lucrat împreună cu studenții pentru crearea de produse dulci (ciocolată și produse pe bază de miere) prin adăugarea unor ingrediente inovative sau a unora sustenabile.

– șef lucrări dr. ing. Cristina Danciu și șef lucrări dr. ing. Anca Tulbure au participat la aprecierea finală a studenților.

Le mulțumim tuturor participanților la acest minunat eveniment!

La începutul anului viitor se va deschide call-ul pentru cel de-al doilea training. Vă așteptăm să creăm împreună alimentele viitorului!

Detalii și informații suplimentare: http://knowinfood.grants.ulbsibiu.ro/en_GB/

Echipa KNOWinFOOD

 

Comments are closed