skip to Main Content

Cursanții Școlii de Bucătari Adi Hădean încep practica în șase restaurante de top din Sibiu

Tinerii din Sibiu care își doresc o carieră în gastronomie, dar nu dispun de posibilități financiare, beneficiază din 2016 de un program anual gratuit derulat în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga, prin Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, Asociația Rotary Club Sibiu și șase restaurante de top din Sibiu.

Cursurile de teorie ale primei ediții s-au încheiat în luna februarie, fiind susținute pro bono de către colectivul de profesori dedicați ai Facultății de  Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, iar începând cu luna aceasta cursanții Școlii de Bucătari vor avea ocazia să pună în practică cele învățate.

 

Stagiul de un an de zile al proiectului Școala de Bucătari Adi Hădean va continua de la finalul lunii martie cu perioada de practică ce se va derula în bucătăriile unor restaurante de top din Sibiu. Orele de practică se vor desfășura zilnic, de luni până vineri, minim 6 ore pe zi, conform programului stabilit cu bucătarii-șefi ai fiecărui restaurant. Restaurantele partenere care s-au alăturat acestui proiect sunt: Hotel Hilton Sibiu, Jules Restaurant, La cuptor, Max Restaurant, Pardon Café&Bistro și Syndicat Gourmet.

Cursanții au mai avut ocazia să testeze practic cunoștințele teoretice acumulate, în cadrul unui eveniment caritabil organizat în luna decembrie pentru copiii de la Casa de copii Gulliver din Sibiu, când au pregătit o cină alături de chef Adi Hădean.

De asemenea, la începutul acestei luni, cursanții Scolii de Bucătari Sibiu au participat la un training intensiv de două zile la Cluj-Napoca susținut de experții Puratos România. În cadrul Atelierului de ciocolată au avut ocazia să experimenteze, pregătind 6 rețete de prăjituri, ciocolata belgiană Belcolade și produsele din gama Patis France, dedicate cofetăriei.

Trainingul Puratos va continua și în luna iunie, cu alte două zile intensive, de data aceasta pe zona de brutărie, când vor descoperi lumea maielelor naturale și vor învăța tehnici de a realiza pâini cu personalitate și gust. Atelierele practice organizate de echipa Puratos, atât pentru cursanții Școlii de Bucătari Sibiu, cât și pentru cursanții din Cluj ai aceluiași proiect au ca scop pe lângă însușirea unor tehnici și cunoștințe specifice, familiarizarea cu produse destinate specialiștilor, disponibile în portofoliul companiei. De asemenea, Puratos România va oferi o bursă de formare intensivă în Belgia, unuia dintre cursanții celor două școli care se remarcă în această perioadă, având ulterior posibilitatea de a se alătura echipei Puratos, la finalizarea cursului de formare.

Școala de Bucătari este un proiect al Asociației „Adi Hădean” și se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga, care prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, a organizat și susținut prin cadrele didactice proprii cursurile de teorie, derulate în perioada octombrie 2016 – februarie 2017.

La finalul perioadei de practică, cursanții vor primi o recomandare din partea lui Adrian Hădean, care să ateste participarea lor în acest proiect. În plus, cursanții vor avea ocazia să gătească alături de Adi Hădean la diverse evenimente.

 

 

Contact:

Ana-Maria Butiurcă

Back To Top