skip to Main Content

Eveniment caritabil organizat de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protectia Mediului din Sibiu ,chef Adi Hădean și Asociația Rotary Club Sibiu

Cursanții Școlii de Bucătari Adi Hădean au gătit pentru copiii din centrul de plasament Gulliver Sibiu, alături de renumitul chef

Cursanții Școlii de Bucătari Adi Hădean au gătit in data de 15 decembrie, în cadrul unui eveniment dedicat copiilor din centrul de plasament Gulliver, din Sibiu. Cei 10 cursanți ai școlii au avut ocazia să pregătească un meniu complet, sub îndrumarea lui chef Adi Hădean pentru o cină specială de sărbători. Copiii s-au bucurat de momentul de colinde pregătit de studenții și profesorii Facultății de Științe Agricole,Industrie Alimentară și Protecția Mediului din Sibiu, dar și de darurile Moșului, oferite de Asociația Rotary Club Sibiu.

Evenimentul, organizat de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, împreună cu Asociația Rotary Club Sibiu și Asociația Adi Hădean a avut loc în data de 15 decembrie, la cantina ULBS. Cei 41 de copii invitați s-au bucurat de cina pregătită de cursanții Școlii de Bucătari, dar și de momentele de colinde pregătite de studenți și cadrele didactice din facultate și de cadourile oferite prin bunăvoința Rotary Club Sibiu. Momentul a fost unul emoționant, mai ales că printre cursanții Școlii de Bucătari Adi Hădean se află copii din Centrul de Plasament care au fost incluși în acest proiect și care au avut acum șansa, pentru prima data, să gătească pentru colegii lor din Centru.

Întregul eveniment s-a derulat sub supravegherea lui chef Adi Hădean care i-a îndrumat pe cei 10 cursanți în elaborarea meniului și i-a ghidat în bucătărie pentru obținerea unei cine de poveste.

Școala de Bucătari este un proiect al Asociației „Adi Hădean” care își propune să ofere șansa unor tineri pasionați de gastronomie, aflați la început de drum, să dobândească cunoștințe teoretice, dar și practice care să-i ajute să se angajeze cu succes în domeniul culinar. Școala de Bucătari Sibiu este un proiect desfășurat în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga, care prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, a demarat începând cu luna noiembrie cursurile de teorie, punând la dispoziție infrastructura necesară derulării cursurilor și cadrele didactice de specialitate care prestează voluntary aceste ore de curs.

Stagiul de un an de zile, va continua, începând cu luna martie a anului viitor, cu perioada de practică derulată în bucătăriile mai multor restaurante de top din Sibiu. La finalul acesteia, cursanții vor primi o recomandare din partea lui Adrian Hădean, care să ateste participarea lor în acest proiect. În plus, cursanții vor avea ocazia pe tot parcursul proiectului să gătească alături de Adi Hădean la diverse evenimente, asemănătoare celui pregătit pentru centrul de plasament Gulliver.

Back To Top