skip to Main Content

Ecotrophelia

Dacă aveți o idee originală pentru obținerea unui produs alimentar inovativ și sustenabil, faceți ca ideea dumneavoastră să prindă viață participând la concursul ECOTROPHELIA ROMÂNIA – SIbiu -2016

Ediția ECOTROPHELIA ROMÂNIA 2016 se va organiza în oraşul Sibiu, in cadrul Universitatatii „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediulu, în zilele de 26-28 iunie 2016

ECOTROPHELIA ROMÂNIA este o competiție care se adresează tuturor studenților din universitățile în care există facultăți cu program de studii din domeniul ingineriei produselor alimentare, biotehnologiilor pentru industriile alimentare, chimiei sau ingineriei mediului de pe teritoriul României. Scopul competiției este de a crea un produs alimentar eco-inovativ, cu potențial comercial.

Concursul ECOTROPHELIA răspunde unei probleme comune țărilor europene și anume, aduce mai aproape, în mod eficient, comunitatea educației și cercetării de industrie alimentară, pentru a imagina alimente de calitate pentru consumatori și prietenoase cu mediul înconjurător. Desfășurat sub patronajul Platformei Tehnologice Europene „Food for Life”, concursul a cunoscut în ultimii ani o amploare deosebită la nivel european, la ultima finală participând echipe de studenţi din 18 țări: Germania, Belgia, Danemarca, Franța, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Olanda, Rep. Cehă, România, Anglia, Rusia, Serbia, Slovenia, Elveția, Spania și Ucraina.

Acest concurs a fost adus în România de reprezentantul Platformei naționale Food for Life la Platforma europeană, în anul 2012 și organizat pentru prima oară la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, de ASIAR.

Faza nationala a concursului ECOTROPHELIA ROMÂNIA din 2015, desfasurata la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara, a fost castigata de o echipa de la Universitatea ” Lucian Blaga” din Sibiu, coordonata de Sef.lucr.dr.ing. DRAGHICI Olga.
First Prize: Ecotrophelia 2015 Trophy – Romania: Alfa Flower Team – Lucian Blaga University of Sibiu, Faculty of Agricultural Sciences, Food Industry and Environmental Protection.
echipa alcatuita din:
ANDRĂŞESCU Daniela Oana
BURICEA Alexandra Gabriela
CATRINA Elena Andreea

Mai multe detalii privind editia anterioara (2015) poate fi accesata de pe urmatorul link:
https://drive.google.com/folderview?id=0B0gkcKEoGpoRSU9ERWVickdjbzQ&usp=sharing

Programul evenimentului poate fi accesat de pe urmatorul link:
https://drive.google.com/file/d/0B0gkcKEoGpoRNXZrRW1XNE9nazQ/view?usp=sharing

Mai multe detalii despre această competiție găsiți pe:www.ecotrophelia.eu şi www.asiar.ro

Back To Top